"Tavlan, Rescue -17, (olja på duk 73x60 ) tog lång tid att bli färdig på grund av att det egentligen var två djur från början som skulle målas och i helt andra färger. Plötsligt så tillkom fler och fler djur som ville få vara med. Alma, Mini, Sotis, Loke och Alice har alla flyttats runt ett antal gånger tills dom fick sina nuvarande platser och färger.
Alla djuren har verkligen sina egna karaktärer och berättelser". //Anne

 

Alma var en rädd och blyg gatuhund i södra Spanien som råkade illa ut. När hon var omkring ett år lämnade någon in henne på ett kommunalt hundstall i Algeciras i södra Spanien. Hon var mager, spruckna revben och ena ögat så skadat att det mest var geggamojja kvar. Då hundstallet inte hade resurser kontaktades SOS-Animals och Alma fick behandling och ögat opererades bort. Ett halvår senare i september 2007 landade hon på Arlanda och har sedan den dagen varit en kär familjemedlem.  Av blygheten syns inte ett spår :-)

Mini kom till Sverige sommaren 2014. När vi såg henne på organisationen SOS animals hemsida sa det klick. Vi åkte ut och hälsade på henne dagen efter och inom en vecka var hon i sitt nya hem.
Mini älskar allt som har med mat att göra och att träna in tricks för belöning. Egensinnig, charmig och tvekar inte att glömma alla regler om hon har möjlighet att sno åt sig något ätbart. Vi älskar denna speciella tjej.

Vi åkte till SOS för att hälsa på lite olika typer av hundar innan vi hade bestämt oss riktigt om vi ens skulle skaffa en. Väl där träffade vi Loke som vid tillfället hette Lee. Han var en charmig, dragig och sprallig valp som man inte riktigt visste hur gammal han var, vi fick information om att han var 6 månader. Dagen efter åkte vi och hämtade honom.
Loke hittades i en brunn i Spanien tillsammans med sina syskon och mamma. Mamman är en labrador och pappan är förmodligen en kinesisk tempelhund typ Shar pei. 
 

Sotis är en kär familjemedlem sedan maj 2009. Tidigare känt under namnet Perry.
Han är föddes på ett stall i Halmstad med mamma Lisa av fin ras och tyvärr okänd pappa. Sotis är en bortskämd kastrat som inte skulle överleva i naturen. Han började kissa i kattlåda som stod ute på gården och gillar inte sand, grus och damm.

Alice lämnades till djurhemmet i Mariefred av föregående ägare när man inte kunde ta hand om henne längre.
Alice är en nyfiken, glad, go, krävande men lojal och extremt "pappig" katt :-)